• +357 22849849
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Εξοχικά Διαμερίσματα

Η Ομοσπονδία μας δίδει σημαντική βαρύτητα στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των μελών της και  για το λόγο αυτό έχει δημιουργήσει Ταμείο Ευημερίας από το 1987, το οποίο λειτουργεί με ειδικούς κανονισμούς.

Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Ταμείου η Ομοσπονδία μας χρησιμοποιούσε μέρος των χρημάτων του ταμείου και ενοικίαζε διαμερίσματα σε παραθαλάσσιες περιοχές τα οποία χρησιμοποιούσαν οικογένειες μελών μας. Με την ενδυνάμωση του ταμείου προχωρήσαμε στην δημιουργία ιδιόκτητων εξοχικών διαμερισμάτων στην περιοχή Παραλιμνίου. Η αγορά γης έγινε το 1999 και οι εργασίες κατασκευής του συγκροτήματος ξεκίνησαν το 2000. Το έργο ολοκληρώθηκε σε 3 φάσεις , η τελευταία φάση ολοκληρώθηκε το 2005. Το συγκρότημα διαθέτει σήμερα 55 διαμερίσματα με πλήρη εξοπλισμό, πισίνα, εστιατόριο, καφετερία, μπαράκι, παιχνιδότοπο και άλλους κοινόχρηστους χώρους. Το συγκρότημα διαθέτει επίσης εκπαιδευτικό κέντρο το οποίο περιλαμβάνει ειδικά διαρρυθμισμένη αίθουσα για σεμινάρια, δωμάτια μεταφράσεων, οπτικοακουστικό εξοπλισμό κλπ. Στο χώρο αυτό διεξάγονται κάθε χρόνο τα σεμινάρια των αξιωματούχων της ΣΕΚ. Στον ίδιο χώρο διεξάγονται επίσης άλλα εξειδικευμένα σεμινάρια που είναι υπό την αιγίδα της ΣΕΚ αλλά και άλλων Ευρωπαϊκών Ινστιτούτων με τα οποία συνεργαζόμαστε.

Το προσωπικό των Βρετανικών Βάσεων δεν έχει δικό του ταμείο ευημερίας, αλλά το Σωματείο Υπαλλήλων Βρετανικών Αρχών έχει συνεισφέρει κάποιο ποσό στο Τ.Ε. της Ομοσπονδίας και έχει αποκτήσει δικαίωμα χρήσης 3 διαμερισμάτων στο συγκρότημα Παραλιμνίου.

Κατά την περίοδο που μεσολάβησε, η Ομοσπονδία αναβάθμισε περαιτέρω το ιδιόκτητο μας συγκρότημα και προχώρησε σε ουσιαστική ανακαίνιση όλων των χώρων και εγκαταστάσεων. Δημιουργήσαμε υποδομές και εγκαταστάσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες, και βελτιώσαμε σημαντικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες με στόχο την καλύτερη διαμονή και ψυχαγωγία των εργαζομένων μελών.

Εκτός από το ιδιόκτητο συγκρότημα μας στο Παραλίμνι, το Ταμείο Ευημερίας της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ χρησιμοποιεί αριθμό διαμερισμάτων στο εξοχικό συγκρότημα της ΣΕΚ στο Πισσούρι το οποίο λειτούργησε τον Ιούλιο του 2006. Ο αριθμός των διαμερισμάτων που δικαιούμαστε στο συγκεκριμένο συγκρότημα είναι με βάση το ποσό χρημάτων που συνεισφέραμε για την ανέγερση του συγκροτήματος με απόφαση των αρμοδίων σωμάτων της Ομοσπονδίας μας. Η Ομοσπονδία επίσης, με απόφαση των συλλογικών της οργάνων, έχει εισφέρει το ποσό των €850,000 στην ανοικοδόμηση των καινούριων εξοχικών  διαμερισμάτων στον Κ. Αμίαντο με συμφωνία όπως ένας αριθμός διαμερισμάτων να αποτελεί μόνιμα δικαίωμα χρήσης για τα μέλη της Ομοσπονδίας μας.

 Και τα δύο εξοχικά συγκροτήματα της ΣΕΚ, Πισσούρι και Κ. Αμίαντος, διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις και διευκολύνσεις για άνετες και ευχάριστες διακοπές, περιλαμβανομένων πισινών, καφεστιατορίων και άλλων ανέσεων. Επιπρόσθετα η Ομοσπονδία συνεχίζει την ενοικίαση πρόσθετων διαμερισμάτων στον Πρωταρά και στην περιοχή Πόλης Χρυσοχούς στην προσπάθεια της για καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών της.